Duurzame en verantwoorde producten
Vaste verzendkosten
Gratis retourneren in de winkel
14 dagen bedenktijd
 • Nederlands
 • Kaarsen

  Kaarsen

  In de webshop van DU&MU hebben we een uitgebreide collectie kaarsen van het merk ester & erik.

  Duurzame, handgekleurde kaarsen

  Een ester & erik kaars is van de hoogste kwaliteit, en is een duurzaam 100% natuurlijk product.

  De kwaliteit van een kaars wordt bepaald door de kwaliteit van de grondstoffen, en al meer dan 35 jaar gebruikt ester & erik - compromisloos - dezelfde goede grondstoffen om natuurlijke kaarsen te maken zonder kunstmatige toevoegingen. Al onze kaarsen worden gemaakt met paraffinewas met het hoogst mogelijke smeltpunt, waardoor onze kaarsen langzamer branden; in feite 30% langer dan andere kaarsen.

  De zuiverste was die verkrijgbaar is

  De kaarsen zijn gemaakt van 100% paraffinewas, een zuiver mineraal product afgeleid van ruwe olie. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft ruwe olie niets te maken met benzine. Ruwe olie wordt pas benzine als hij geraffineerd wordt, maar vóór die fase wordt de paraffinewas geïsoleerd en gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld kaarsen.
  De kwaliteit van de kaarsen hangt af van de zuiverheid van de gebruikte paraffinewas. De kaarsen worden gemaakt van de meest geraffineerde paraffinewas - met andere woorden, een schoner product van een natuurlijkere grondstof zult u niet vinden.
  In termen van duurzaamheid heeft paraffinewas de kleinste ecologische voetafdruk en de minste impact op het milieu van alle wassen.

  100% katoenen lonten

  Alle lonten zijn gemaakt van 100% zuiver katoen, dat volledig loodvrij is.

  Kleurstoffen en lakken

  De lakken en gouden en zilveren coatings zijn op waterbasis.
  De kleurstoffen zijn kleurvast, wat betekent dat ze zeer helder en duurzaam zijn en niet vervagen bij blootstelling aan zonlicht.

  Handgekleurd

  Om het mooiste resultaat te krijgen bij het kleuren van de kaarsen, wordt de traditie in stand gehouden om de kaarsen met de hand in gekleurde was te dompelen.
  Door met de hand te kleuren, heb je gedurende het hele proces een nauwkeurig gevoel voor het product: Wanneer de onbewerkte kaarsen in de kleurafdeling aankomen, wordt gecontroleerd of de kaarsen vrij zijn van vuil en een volledig glad oppervlak hebben voordat ze worden ondergedompeld. Sommige kleuren binden gemakkelijker aan de was, wat betekent dat sommige kaarsen sneller uit het kleurbad getrokken moeten worden dan andere. Alleen door je handen te gebruiken kun je elke keer dezelfde hoge kwaliteit produceren.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »